Den Haag 26-05-2005 - Op woensdag 25 mei omstreeks 17.44 uur is in de omgeving van de Elandstraat een 37-jarige man aangehouden op verdenking van bedreiging van politici. Bij de politie was om 16.30 uur een anonieme melding binnengekomen waarin enkele politici werden bedreigd. Hierop heeft de politie direct actie ondernomen en trof rond 17.44 uur een persoon aan die voldeed aan het signalement.

Bij het aanspreken weigerde de man, ondanks dat de politieman zich nadrukkelijk legitimeerde, zijn identiteit kenbaar te maken. Daarnaast gaf onsamenhangende antwoorden, zei dat hij een bom in zijn tas had en een aanslag aan het voorbereiden was. Hierop is de man aangehouden. Bij de aanhouding pleegde de man verzet waardoor hij licht gewond raakte. Op het politiebureau bleek na onderzoek dat de man niets met de bedreiging van doen had en dat zijn bewering dat hij consul was klopte.

Aan betrokkene is de situatie uitgelegd waarbij hij erop is gewezen dat zijn eigen gedrag mede aanleiding is geweest voor de aanhouding.Hierop is de man na 50 minuten in vrijheid gesteld en naar huis gebracht. Door de politie is geen excuses aangeboden. Om 19.30 uur werden in de Vondelstraat twee Hagenaars van 44 en 45 jaar aangehouden op verdenking van het doen van een valse melding. Zij hebben een bekentenis afgelegd.

Bron:Politie Haaglanden