Politie Haaglanden stelde woensdagavond een onderzoek in naar aanleiding van een anonieme telefonische bedreiging van diverse politici. Hieruit bleek dat de bellers het telefoontje hadden gepleegd in de omgeving van de Elandstraat. Op basis van een signalementomschrijving troffen politieagenten in burger een man aan die voldeed aan het signalement van een van de bellers. De agenten hielden hem staande, legitimeerden zich en vroegen de man om een legitimatiebewijs. Dit weigerde hij. Ook gaf hij onsamenhangende antwoorden; zo zei hij onder andere: ´Ik heb een bom in mijn tasà¢? en ´ik wil een aanslag plegenà¢?.

In hetzelfde gesprek gaf hij aan consul te zijn. Op grond van de mededelingen dat hij een bom in zijn tas had, en een aanslag voorbereidde is hij aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde hij verzet en raakte lichtgewond. Op het politiebureau bleek dat de 37-jarige man niets met de bedreiging te maken had en dat zijn bewering, dat hij consul was, klopte. Aan betrokkene is de situatie uitgelegd. Tevens is hem verteld dat zijn aanhouding mede een gevolg was van zijn eigen gedrag en zijn verklaring een bom bij zich te hebben. Nadat alles was uitgezocht, werd hij binnen een uur in vrijheid gesteld en door politieagenten naar huis gebracht.

De aanhouding van de diplomaat was volkomen terecht en daarom heeft Politie Haaglanden geen excuses aangeboden. Later die avond zijn in de Vondelstraat twee Hagenaars van 44 en 45 jaar aangehouden op verdenking van het doen van de valse melding. Zij hebben een bekentenis afgelegd.

Bron: Politie Haaglanden

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular