De politie heeft woensdag 6 juli een de 39-jarige M.S. uit Zaandam aangehouden in verband met het onderzoek naar de gewelddadige dood van Paul Epskamp. De verdachte is vrijdag 8 juli voorgeleid aan de rechter commissaris. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van ontvoering met de dood tot gevolg (artikel 282). De Rechter Commissaris heeft besloten de voorlopige hechtenis van de man met veertien dagen te verlengen.

Op een bouwplaats naast de A2 tussen Loenersloot en Vinkeveen is op 21 januari het levenloze lichaam van Paul Epskamp gevonden. De 47-jarige Paul Epskamp woonde in Schagen en werd sinds 13 januari vermist.
Een speciaal rechercheteam van de politie Noord-Holland Noord houdt zich bezig met het onderzoek naar de oorzaak en de achtergronden van de dood van Paul Epskamp. Zo is de plaats waar het lichaam is gevonden uitgebreid onderzocht, zijn er op verschillende plaatsen in Nederland doorzoekingen gedaan en heeft de politie via opsporingsprogramma's getuigen opgeroepen informatie te verstrekken.

Het onderzoek richtte zich met name op verschillende zakelijke contacten van Epskamp uit het criminele milieu. Het rechercheteam vervolgt het onderzoek naar de toedracht en omstandigheden omtrent de verdwijning en dood van Paul Epskamp.

Meer aanhoudingen worden vooralsnog niet uitgesloten.

bron:OM