In een woning aan de Schokker in Zeewolde heeft de politie donderdagmorgen een 40-jarige inwoner van Zeewolde aangehouden in verband met het kweken van hennep. In Emmen werd een andere man uit Zeewolde aangehouden in verband met een kwekerij aan de Gaffel in Zeewolde.

Na een tip van een oplettende getuige werd woensdagmiddag in de woning van de Zeewoldenaar een plantage ontdekt die inmiddels was gerooid. De gedroogde plantentoppen waren echter nog wel aanwezig. In de woning hebben bijna tweehonderd planten gestaan.

In een bedrijfspand aan de Gaffel trof de politie woensdagmorgen ook al een hennepplantage aan. In het pand was een professionele installatie aanwezig. Naast een hoeveelheid plantenstekken zijn er ook resten van planten aangetroffen. Deze waren kennelijk al geoogst. De aangehouden Zeewoldenaar bekende inmiddels het feit. Hij zal worden voorgeleid bij de Rechter-commissaris.

Vorige week ontdekte de politie van Zeewolde een transport van hennep. Daarbij zijn twee mannen uit Amersfoort aangehouden. De politie sluit niet uit dat er een verband bestaat tussen beide kwekerijen en het transport. De beide installaties van de plantages zijn inbeslag genomen evenals de aangetroffen hoeveelheid planten en henneptoppen.

bron:politie Flevoland