Een rechercheteam van de Koninklijke Marechaussee Schiphol heeft maandag 25-09-2006 drie personen aangehouden. Twee van hen worden verdacht van diefstal van verdovende middelen tijdens de dienstuitoefening, de derde wordt verdacht van het kopen en verkopen van de gestolen verdovende middelen. De verdovende middelen bestaan uit inbeslaggenomen drugsbollen. De drie aangehouden verdachten zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

De twee personen die van diefstal verdacht worden betreffen een 37-jarige man uit Zandvoort en een 28-jarige man uit Zaandam. Beiden zijn justitiemedewerker en zijn werkzaam in het detentiecentrum op Schiphol–Oost, de verdachte die de verdovende middelen kocht en verkocht betreft een 26 jarige inwoner uit Amsterdam.

Twee aanhoudingen vonden plaats tijdens een inval in de woning van de 37 jarige justitiemedewerker in Zandvoort, hierbij werd ook de uit Amsterdam afkomstige verdachte aangehouden. Tijdens deze inval zijn er ook verdovende middelen in het huis aangetroffen.
De derde aanhouding werd verricht in Zaandam.

Eerder werd in deze zaak ook al een andere justitiemedewerker aangehouden terzake diefstal van verdovende middelen tijdens de dienstuitoefening.

Het onderzoek wordt verricht onder leiding van het Openbaar Ministerie in Haarlem.
 
Bron: Koninklijke Marechaussee