Donderdag 14 april omstreeks 22.45 uur werd brand gemeld in een flatgebouw aan de Fazantstraat in Enschede. Brand bleek later ontstaan in een kapsalon op de begane grond van het gebouw.

Door de brandweer werd die donderdagavond n.a.v. deze brand onderstaand persbericht uitgebracht:
Slachtoffers bij brand in een kapsalon in Enschede
Om kwart voor elf in de avond heeft de meldkamer van de ambulancedienst een melding gekregen van een flatbrand aan de Fazantstraat in Enschede. Brandweer, politie en ambulancediensten zijn daarop gelijktijdig uitgerukt. De brandhaard bevond zich  in de kapsalon op de beganegrond. Deze kapsalon grensde aan een trapportiek waaraan zes woningen grenzen. Bewoners van deze zes woningen konden vanwege de hevige rookontwikkeling niet via de trapportiek hun woning verlaten. 5 personen zijn door de ladderwagen van brandweer Enschede van hun balkon gehaald. De overige 5 bewoners konden, na ventilatie van de trapportiek door de brandweer, hun woning verlaten. Vijf ambulances zijn uitgerukt om de bewoners van de zes woningen te controleren op mogelijke gezondheidseffecten als gevolg van de rook. 5 van de in totaal 10 slachtoffers zijn door ambulances voor nadere controle naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. De brandweer had met de inzet van twee tankautospuiten de brand vrij snel onder controle. Momenteel is Salvage bezig met het inventariseren van de schade. Uit die inventarisatie zal blijken of woningen zodanige schade hebben ondervonden dat de bewoners deze nacht elders moeten doorbrengen. Mocht dat laatste het geval zijn dan zorgt Salvage in samenspraak met de betreffende bewoners voor een overnachtingplaats. De technische recherche van de politie doet nader onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Naar aanleiding van het technische onderzoek door de politie werd op woensdag 20 april jl., een 22 jr. Enschedeër als getuige gehoord. Gedurende het verhoor bleek dat deze 22 jr. mogelijk de brand heeft gesticht. Na overleg met de officier van justitie werd besloten de man aan te houden op verdenking van de brandstichting en diefstal van een geldkistje uit de kapsalon. Hij is ondertussen in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.
 
bron:politie Twente