Op maandag 2 mei werd omstreeks 17.00 uur een bedreiging gemeld bij de plaatselijke politie door NS-personeel vanaf het station in Enschede. Ter plaatse troffen de agenten een man aan, die door het NS-personeel onder controle werd gehouden. Deze man, een 35-jarige Enschedeër had zich in de trein erg vervelend opgesteld tegenover een 52-jarige conducteur.

De man was niet in het bezit van een geldig plaatsbewijs. Daarnaar gevraagd overhandigde hij zijn paspoort maar weigerde verder antwoord te geven op vragen. Ook wilde hij zijn adres niet opgeven. De man kwam steeds dichter bij de conducteur, waardoor de situatie voor de conducteur heel bedreigend werd. De conducteur liep daarop weg en ging in zijn hokje zitten en sloot de deur af. De 35-jarige begon daarop heftig op de deur te bonzen.

Aangekomen in Enschede wachtte de conducteur de 35-jarige op bij het verlaten van de trein, waarop de 35-jarige de conducteur naar de keel vloog. Er kwam snel hulp van NS-personeel, die de 35-jarige onder controle brachten. De politie hield de verdachte aan. Na verhoor kon de verdachte met een proces-verbaal het bureau weer verlaten.
 
bron:politie Twente