De politie heeft woensdag 24 augustus, omstreeks 02.45 uur, een 20-jarige man uit Bodegraven aangehouden op verdenking van het plegen van een snelkraak bij een drogisterij aan het Regthuysplein in Nieuwkoop.

Meerdere getuigen hoorden omstreeks 02.30 uur een harde klap en glasgerinkel bij de zaak en belden direct de politie. De getuigen hoorden daarna personen praten en dat er met klikobakken werd gesleept. Een van de getuigen, een vrouw nam poolshoogte terwijl haar echtgenoot de politie belde. De vrouw liep in de richting van de geluiden, zag de mannen goederen laden in een auto en schreeuwde ze toe. Bij het zien van de vrouw gingen de mannen er snel vandoor met de auto en lieten de rest van de goederen achter.

Een getuige wist de politie een kentekennummer van de auto te geven waarna met meerdere politie-eenheden een zoekactie werd verricht. Bij de kruising Ziendeweg bij Zwammerdam werd de auto gezien. De auto reed de Verloostraat in en via de Akerboomseweg, de Rijksstraatweg met hoge snelheid naar Bodegraven. In Bodegraven bleef de auto met zeer hoge snelheid rijden, negeerde een geslotenverklaring en reed de Overtocht op. Op de doodlopende weg, de Wielewaal, sprongen de drie verdachten uit de auto nog voordat het voertuig stil stond. De auto rolde echter door tegen een motorfiets bij een woning waarna het tegen de gevel van de woning tot stilstand kwam.

De verdachten renden ondertussen weg in de richting van de Zwaluw, waarna ook de agenten de achtervolging te voet voortzetten. Bij de achtervolging probeerde een agent à©à©n van de verdachten tegen te houden, maar kwam ten val en liep diverse schaafwonden op. De verdachte werd echter alsnog aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. De twee andere verdachten wisten te ontkomen. De politie zet het onderzoek voort en hoopt binnenkort de andere verdachten te kunnen aanhouden.

De politie prijst de alerte reactie van alle getuigen. Doordat zij direct de politie inschakelden en er zelfs een kentekennummer kon worden doorgegeven wist de politie een verdachte aan te houden. De politie zal de getuigen op gepaste wijze bedanken voor hun inzet.

bron:Politie Hollands-Midden