Enschede 23-05-2005 - Vrouw aangehouden die andere vrouw met mes had gestoken Zondagavond 22 mei omstreeks 18.20 uur werden moeilijkheden gemeld aan de Auskamplanden in Enschede.

Bleek dat een 42 jr. Enschedese door een andere vrouw met een mes in haar onderbuik was gestoken. De 42 jr. was samen met haar man en kinderen thuisgekomen en had gezien en gehoord dat een buurman problemen had met een vrouw. Deze laatste schold de buurman uit voor van alles en nog wat. De man van de 42 jr. zei hier iets van, waarop de agressie van de vrouw zich op hem richtte. De 42 jr. die er ook naar toe liep werd ook door de vrouw uitgescholden waarop deze de vrouw een duw gaf waardoor zij ten val kwam.

De vrouw pakte daarop een mes en stak daarmee het slachtoffer in de onderbuik en raakte haar ook nog een keer in de wang. In het tumult wat daarna ontstond werd wel het mes van de vrouw afhandig gemaakt door buurtbewoners maar wist de vrouw te ontkomen.

Een onderzoek werd direct naar haar verblijfplaats ingesteld en een half uurtje later kon zij, een 25 jr. Enschedese, worden aangehouden. Ook de buurman, 59 jr., die bij thuiskomst van het slachtoffer en haar gezinsleden woorden had met de 25 jr., werd bij de commotie die na het steken ontstond, nog door de verdachte verwond. Hij werd zowel in zijn linker als rechteronderarm gebeten, waardoor er een aantal stukjes van zijn arm missen.
Beide slachtoffers zijn door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en konden na behandeling weer naar huis. De 25 jr. aangehouden vrouw is in de loop van de avond in verzekering gesteld en opgesloten voor verder onderzoek.

Bron:Politie Twente