Zaterdag 22 oktober werd een 50-jarige vrouw uit Enschede omstreeks 01.00 uur in haar woning overvallen door een haar bekende 24-jarige man uit Enschede. De man was haar woning binnengekomen en had haar onder bedreiging van een mes gedwongen geld af te geven. Nadat zij dit had gedaan, verliet hij de woning.

De politie is meteen een onderzoek gestart. Zondag 23 oktober zagen politieagenten de verdachte omstreeks 03.50 uur in de Beekstraat in Hengelo lopen en hielden hem buiten heterdaad aan.  De 24-jarige man wordt eveneens verdacht van een tweetal andere zaken. Het gaat hierbij om een beroving van een taxichauffeur en beroving van een buschauffeur.

De taxichauffeur werd maandag 5 september omstreeks 02.00 uur beroofd. De taxichauffeur, een 21-jarige Enschedeër, had een klant afgezet bij het winkelcentrum Stroinkslanden. De klant had hem een klap in het gezicht gegeven en was er met zijn portemonnee vandoor gegaan.

De beroving van de buschauffeur vond plaats op donderdagavond 20 oktober aan De Posten in Enschede. De bus stond stil bij het eindpunt toen een man de bus binnenkwam. De man greep geld weg en ging er vandoor. De 24-jarige man is in verzekering gesteld voor nader verhoor opgesloten.

bron:Politie Twente