De politie heeft donderdag 11 augustus 12.30 uur op aanwijzing van een getuige een 41-jarige inwoner uit Leeuwarden aangehouden. De man wordt er van verdacht afgelopen woensdag een plaatsgenoot te hebben neergestoken.

De getuige zag de verdachte op straat fietsen en waarschuwde een ambulance die toevallig voorbij reed, om de fietser te achtervolgen. De getuige belde zelf ondertussen met de politie. De verdachte werd vervolgens door de politie op de Essenstraat aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op woensdag 11 augustus een 59-jarige man in een supermarkt aan de Wilgenstraat te hebben gestoken. Het slachtoffer raakte hierbij ernstig doch niet levensbedreigend gewond. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Hier heeft hij een gedeeltelijke bekentenis afgelegd waarin hij aangeeft dat hij in de supermarkt een man heeft neergestoken. De verdachte bleek het slachtoffer niet te kennen. De politie heeft het mes waarmee de verdachte heeft gestoken, in beslaggenomen. De verdachte droeg deze bij zich tijdens zijn aanhouding.

De oorzaak van het steken is nog niet helder. Uit eerste verhoor is wel duidelijk geworden dat de verdachte geestelijk in de war is.
 
bron:Politie Friesland

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular