Aanhouding voortvluchtigen door politie ZwolleIn een woning in Zwolle zijn woensdag 20 juli 2005, omstreeks 22:30 uur, een 44-jarige man en een 23-jarige vrouw aangehouden. Zij waren sinds 3 februari 2004 voortvluchtig en stonden vanaf dat moment ook gesignaleerd.

Er is geruime tijd door de politie naar de man en de vrouw gezocht. De afgelopen periode werd hierbij nauw samengewerkt door de politieregio IJsselland en de Dienst Nationale Recherche (vestiging Zwolle).

De man en de vrouw zijn op 15 juli 2004 door de rechtbank te Zwolle, samen met twee anderen, veroordeeld wegens het medeplegen van poging tot moord. De man en de vrouw zijn door de rechtbank tot respectievelijk 8 en 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege hun aandeel in schietpartij op 13 november 2003 in Zwolle. Bij deze schietpartij werd een bewoner van de Amer in Zwolle door meerdere kogels geraakt.

De man en de vrouw zijn in hoger beroep gegaan tegen deze veroordeling door de rechtbank. De behandeling van de zaken in hoger beroep is door het gerechtshof te Arnhem aangehouden voor het horen van getuigen. De volgende zitting bij het gerechtshof staat gepland op 30 september 2005 om 09:30 uur.

bron:OMComments are closed.
%d bloggers liken dit: