Politie Hollands Midden heeft in het afgelopen weekeinde in Leiden intensief gecontroleerd op het gebruik alcohol in het verkeer. Dat bleek ook hoog nodig gelet op het grote aantal overtredingen dat werd geconstateerd.

De politie heeft zaterdag 17 september het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige Katwijker. De politie zag hem, rond  01.00 uur, met zijn snorfiets over de Bargelaan in Leiden rijden en liet hem ter controle stoppen. De ademanalyse wees 700 ug/l uit, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. Vanaf 570 ug/l wordt bovendien het rijbewijs ingevorderd.

Zondag 18 september zag de politie een 21-jarige Leidenaar de geslotenverklaring van het Stationsplein negeren en richting Morssingel rijden. Op de Darwinweg liet de politie hem stoppen. De ademanalyse wees 300 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Op de Diamantlaan in Leiden hield de politie zaterdag 17 september, rond 22.15 uur, een 38-jarige Leidenaar aan. De politie zag de man even daarvoor met zijn bromfiets door rood rijden en bijna onder een auto komen. De ademanalyse wees 770 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal.

Op de Flevoweg hield de politie zondag 18 september, rond 02.15 uur, een 29-jarige bromfietser uit Voorschoten aan. De ademanalyse wees 505 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal.

Op de Teenstraat in Leiden hield de politie zaterdag 17 september een 20-jarige bromfietser uit Leiden aan. De man reed, rond 23.30 uur, zonder verzekeringsplaatje op de stoep en trok zo de aandacht van de politie. De ademanalyse wees 575 ug/l uit. Hiervoor heeft de politie Proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Bovendien bleek de man in de zitting van de bromfiets inbrekerswerktuigen te hebben. Ook hiervoor is proces-verbaal opgemaakt.

bron:Politie Holland Midden