Politie Zeeland heeft op 2 december 2005 een 30-jarige man uit Oosterhout aangehouden. Eind oktober waren reeds aangehouden een 37-jarige man uit Breda en een 27-jarige man uit Bergen op Zoom. Het drietal is aangehouden omdat ze worden verdacht van een groot aantal woninginbraken, gepleegd in verschillende provincies.

De politie kwam de mannen op het spoor na een serie woninginbraken in Stavenisse, gepleegd op 19 augustus jongstleden. Uit onderzoek is gebleken dat de drie mannen zich, in wisselende samenstelling, schuldig hebben gemaakt aan woninginbraken in de provincies Zeeland, Noord- en Zuid-Holland, Brabant en Utrecht. Men was voornamelijk op zoek naar contant geld en bankpassen met bijbehorende pincodes. Verder bestond de buit over het algemeen uit mobiele telefoons, laptops, foto- en videocamera's en sieraden.

De hoofdverdachte, de 37-jarige man uit Breda, is in het verleden vaker in Zeeland aangehouden in verband met woninginbraken. Hij wordt nu verdacht van in totaal ongeveer 120 woninginbraken, hoofdzakelijk gepleegd in de periode augustus, september en oktober 2005. Tevens is gebleken dat hij vermoedelijk verantwoordelijk is voor woninginbraken gepleegd in 2003 en 2004.

Tijdens het onderzoek is er op diverse locaties huiszoeking gedaan. Hierbij zijn goederen aangetroffen, afkomstig van diverse woninginbraken. Vijf personen zijn hierbij aangehouden in verband met heling. Eigenaren van de aangetroffen spullen worden door de politie benaderd.

De hoofdverdachte pleegde zijn daden omdat hij gokverslaafd is, de anderen vanwege geldgebrek. De 30-jarige man is afgelopen week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Evenals de andere verdachten is hij in bewaring gesteld.
 
bron:Politie Zeeland