De regiopolitie Drenthe heeft woensdagavond 19 juli op heterdaad twee verdachten aangehouden inzake brandstichting bij een wooncomplex aan het Ceresplein. Het gaat hier om twee vrouwen van 18 jaar uit Assen. In de afgelopen periode is er tweemaal brand gesticht bij het Ceresplein. De twee verdachten worden momenteel gehoord over hun betrokkenheid bij deze branden.

De bewoners van een aantal appartementen aan het Ceresplein moesten maandagavond 17 juli voor korte tijd hun woning verlaten wegens brand in een in aanbouw zijnde winkel onder hun appartementen. Op dinsdagavond 18 juli is wederom brand gesticht op het afgesloten bouwterrein aan het Ceresplein. Evenals maandagavond moesten ook nu een aantal bewoners tijdelijk hun appartement verlaten i.v.m. de sterke rookontwikkeling. De totale schade bedraagt ongeveer 50.000 euro.

De regiopolitie Drenthe is n.a.v. de branden en hierbij het veroorzaken van ernstige maatschappelijke onrust een intensief onderzoek gestart naar de brandstichting. Door het doortastende optreden van het politieteam konden al vrij snel twee verdachten aangehouden worden. Het onderzoek is momenteel nog volop in gang. De twee verdachten worden op 21 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank Assen. De rechter bepaalt of de twee verdachten langer in voorarrest blijven.

bron:OM