Drie Almeerders van 21, 23 en 34 jaar en een 46-jarige man uit Diemen zijn woensdagmiddag aangehouden na het aantreffen van een wietplantage in een woning aan de Pierre Kempstraat in Almere.

Na een melding van een sterke wietlucht trof de politie behalve een plantage ook vier mannen in de woning aan, die aan het werk waren met de planten. Op de eerste verdieping en op zolder stonden in totaal 171 planten. Bovendien waren al 165 andere planten geoogst, waarvan de toppen nog lagen te drogen. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Alle vier de verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld in afwachting van nader onderzoek.

In een woning aan de Samoastraat is woensdagavond eveneens een wietplantage aangetroffen. Na een tip dat er een wietplantage zou worden gerooid, werden op de tweede verdieping ruim vierhonderd gerooide planten aangetroffen. In de ruimte ernaast lagen de toppen te drogen. Na onderzoek kwam nog een derde ruimte aan het licht, waarin bijna tweehonderd wietplanten stonden. De 46-jarige hoofdbewoner is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor.

bron:politie Flevoland