Politie Hollands Midden heeft woensdag 4 januari drie mannen van 31, 49 en 50 jaar en een 20-jarige vrouw, allen uit Leiden, aangehouden op verdenking van diefstal van vuurwapens uit een woning in hun woonplaats c.q. het voorhanden hebben van de vuurwapens en het helen van gestolen vuurwapens.

De inbraak in de woning te Leiden werd gepleegd tijdens de jaarwisseling. De 31-jarige man, wordt ervan verdacht de inbraak te hebben gepleegd. De verdachte heeft vermoedelijk op zaterdag 31 december in een moment dat hij even alleen in de woonkamer was kans gezien een stang bij een schuifraam te verwijderen waardoor deze daarna van buitenaf makkelijk te openen was. De kluis met vier vuurwapens werd die nacht weggenomen. De eigenaar van de wapens had een vergunning voor de wapens.
De recherche van het politiedistrict Leiden-Voorschoten heeft hierop een onderzoek ingesteld. Sporenonderzoek leidde mede naar de 31-jarige verdachte. In zijn woning werd een doorzoeking verricht. De politie kwam in het vervolg onderzoek de drie andere personen op het spoor. Zij worden verdacht van het voorhanden hebben en het helen van de vuurwapens. De 31-jarige verdachte zit nog in voorlopige hechtenis.
bron:OM