De Politie Hollands Midden heeft op woensdag 11 mei rond middernacht twee mannen uit Gouda van 18 en 19 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval. Een 34-jarige Goudse werd omstreeks 23.00 uur op de Constantijn Huijgensstraat in Gouda bij een pinautomaat door twee mannen bedreigd met een vuurwapen en beroofd van haar portemonnee. Een derde man hield zich tijdens de beroving op achter de geparkeerde auto's in de omgeving. De vrouw gaf haar portemonnee waarna de drie er vandoor gingen. De politie wist twee verdachten kort na de overval aan te houden op basis van het opgegeven signalement. De derde man wordt nog gezocht.

In het verdere onderzoek heeft de recherche van het politiedistrict Gouwe IJssel een doorzoeking verricht in de woning van à©à©n van de verdachten. De politie trof een nepvuurwapen en de portemonnee van de Goudse aan.

De twee verdachten zijn vrijdag 13 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris die ze beiden in bewaring heeft gesteld. Ze hebben beiden bekend betrokken te zijn geweest bij de overval.

bron:OM