Tien personen aangehouden bij ongeregeldheden na huldiging Heracles

Zondagavond 22 mei, vonden na de feestelijke inhuldiging van Heracles op het Marktplein van Almelo, een aantal ongeregeldheden plaats. In totaal werden door de politie tien personen aangehouden en voor de rest van de nacht op het politiebureau opgesloten.
 
Na de feestelijke huldiging, die prima verliep en waarbij ook de politie mee kon doen aan de feestelijkheden, vonden tussen ongeveer 21.30 en 22.30 uur een aantal opstootjes plaats. Overmatig drankgebruik was veelal de oorzaak van de problemen.
Waar, in eerste instantie mensen met elkaar ruzie hadden en door de politie getracht werd sussend op te treden, richtte de agressie zich tegen diezelfde politiemensen. Hierbij werd o.a. met dranghekken naar de politiemensen gegooid en moest met behulp van politiehonden worden opgetreden.

Zoals gemeld werden in totaal 10 personen aangehouden, vier van hen zitten nog vast, zijn in verzekering gesteld en worden mogelijk bij justitie voorgeleid. Het gaat hierbij om vier Almeloers van 19, 26, 37 en 38 jr., die in verzekering gesteld zijn i.v.m. openlijk geweld en mishandeling. Tegen vijf anderen, een 24 jr. Almelose en Almeloers van 25, 25, 27 en 37 jr., wordt proces-verbaal opgemaakt en krijg men een dagvaarding mee dan wel wordt aan hen een transactie uitgereikt. Dit proces-verbaal wordt opgemaakt in verband met het beledigen van poltiemensen dan wel voor het niet voldoen aan een bevel of vordering om zich te verwijderen.
Deze vijf zijn in de loop van maandag de 23e na verhoor heengezonden. Een 20 jr. Almeloer, die voor opruiing werd aangehouden, wordt, omdat hij militair is, gehoord door de Koninklijke Marechaussee.
 
bron:politie Twente

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular