Almelo 26-05-2005 - Man en vrouw aangehouden na plegen van steunfraude, ook andere zaken opgelost

Op woensdag 11 mei jl. werden in een woning aan de De Ruyterstraat in Almelo een 42 jr. Almeloer en zijn 39 jr. vriendin, ook uit Almelo, aangehouden.

Deze aanhoudingen, verricht door de Sociale Recherche samen met de politie, werden gedaan op verdenking van het plegen van steunfraude. Bij deze aanhouding werden in de woning een zestal zogenaamde caravanmovers aangetroffen.

Uit een direct ingesteld onderzoek bleek dat deze caravanmovers in de nacht van 18 op 19 maart jl. waren ontvreemd bij een inbraak in een caravanbedrijf in Almelo. Bij een huiszoeking, die later in opdracht van de officier van justitie in de betreffende woning werd verricht, werden nog een groot aantal kampeerartikelen aangetroffen.

Een deel hiervan was afkomstig van een inbraak in hetzelfde caravanbedrijf in de nacht van 14 op 15 september 2001. Uit het verdere ingestelde onderzoek kwam vast te staan dat de 42 jr. een groot deel van de goederen had verduisterd terwijl hij bij het genoemde caravanbedrijf werkzaam was. De 42 jr. man zit nog vast terwijl zijn vriendin ondertussen weer op vrije voeten is gesteld. Het onderzoek wordt door de politie voortgezet. De Sociale Recherche maakt het proces-verbaal op met betrekking tot de steunfraude.

Bron:Politie Twente