Aanhoudingen na oplichting bij dakbedekkingDe politie van Oegstgeest heeft een onderzoek ingesteld naar de mogelijke oplichting door twee dakbedekkers die een wel erg hoge rekening presenteerden.Het tweetal was dinsdag 26 juli aan de deur gegaan bij een woning aan de Hofdijck. De 87 jarige bewoner werd gewezen op het feit dat zijn dakbedekking een reparatie moest ondergaan. Dit zou een rekening met zich meebrengen van ongeveer 6.000 Euro. De Oegstgeestenaar wilde, om een voorgesteld korting te verkrijgen, een aanbetaling doen.

Door een storing bij de pinautomaat is het niet zo ver gekomen. De mannen zouden maandag terugkomen om de reparatie af te maken en het geld te innen. Toen de man even later geld uit zijn portemonnee miste rook hij onraad en seinde de politie in. Uit het door de politie ingestelde onderzoek bleek dat áls er al een reparatie nodig was dit hooguit 800 Euro zou mogen kosten. Bovendien was er op het dak van de Oegstgeestenaar geen reparatie uitgevoerd. Afgelopen maandag werden de twee Doetinchemmers die zich op de Hofdijck meldden tot hun verrassing opgewacht door de politie.

De 21 en 24 jarige mannen werden aangehouden voor verdenking van oplichting en diefstal. De 21 jarige man bleek niet met het voorval van 26 juli van doen te hebben gehad en is maandag weer in vrijheid gesteld. Bij de 24 jarige man werd 400 Euro inbeslaggenomen. Uit onderzoek is gebleken dat bij drie woningen elders in het land exact dezelfde werkwijze was toegepast. De verdachte heeft inmiddels de diefstal en oplichtingen bekend. De politie verwacht in deze zaken binnenkort nog een mededader te kunnen aanhouden.

Bron: Politie Hollands MiddenComments are closed.
%d bloggers liken dit: