In de nacht van vrijdag op zaterdag riep een getuige hulp in van agenten die bezig waren met hun surveillanceronde te fiets door het Nijmeegse centrum. In een horecagelegenheid bleek een opstootje gaande tussen bezoekers en personeel. De agenten hebben de orde hersteld. Een aantal personen is uit de zaak gezet en twee mannen zijn aangehouden. Er is nader onderzoek ingesteld.

Een spelletje onder bezoekers van de horecagelegenheid zou uit de hand zijn gelopen en zijn uitgemond in een opstootje. Een medewerker zou zich, in verband met de bedreigende situatie, ermee hebben bemoeid door te dreigen met een slagwapen. Daarop richtte de woede van de bezoekers zich op het personeel. Er zou geslagen en geschopt zijn en een deur zijn vernield.
De politie hield twee Nijmegenaren aan, een 20-jarige op verdenking van openlijke geweldpleging en een 21-jarige als verdachte van vernieling. Zij worden op het politiebureau nader gehoord. Een 34-jarige horecamedewerker is ter plaatse afgehoord in verband met de dreiging met een slagwapen. Deze werd in beslag genomen. De man bekende de bedreiging en verklaarde het wapen ter hand te hebben genomen om enkele bezoekers, die zich agressief zouden hebben gedragen, op afstand te houden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

De politie heeft nader onderzoek ingesteld. Meerdere betrokkenen en getuigen zullen worden gehoord.
 
bron:Politie Gelderland Zuid