Donderdagavond 5 mei om ongeveer 18.20 uur werd een steekpartij gemeld in de Frans Halsstraat in Almelo. Ter plaatse werd op straat een 20 jr. Almeloër aangetroffen met een bloedende wond in zijn schouder. Bij deze persoon stonden meerdere mensen waaronder naar later bleek zijn 22 jr. broer en zijn 49 jr. vader, beiden ook afkomstig uit Almelo.

Het slachtoffer werd door een ter plaatse gekomen ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen. Uit een eerste ingesteld onderzoek werd duidelijk dat de broer en de vader mogelijk betrokken waren geweest bij de steekpartij die waarschijnlijk in een woning aan de Frans Halsstraat had plaatsgevonden. Hierop werden de 22 jr. broer en de 49 jr. vader aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Een 42 jr. oom van het slachtoffer, ook uit Almelo, probeerde deze aanhoudingen te verhinderen. Ondanks waarschuwingen dit niet te doen bleef hij de politiemensen in de weg lopen. Ook hij werd daarop ter zake ambtsbelemmering aangehouden en meegenomen naar het bureau. Aan het bureau is tegen de oom proces-verbaal opgemaakt en kon hij weer naar huis. Uit een verder onderzoek is nog niet komen vast te staan wat de aanleiding van het geheel is geweest en wat zich in de woning en eventueel op straat heeft afgespeeld. Wel werd duidelijk dat door de 22 jr. broer van het slachtoffer geen strafbaar feit is gepleegd. Hij is na verhoor weer heengezonden. In de loop van de avond werd door de behandelend arts doorgegeven dat het slachtoffer niet langer in het ziekenhuis hoefde te blijven en dat hij naar huis werd gestuurd. De 49 jr. vader is voor verder onderzoek opgesloten en in verzekering gesteld. (05-055311)

bron:politie Twente