De politie van Almere heeft zondagavond twee jongens van 15 en 19 jaar uit Almere aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen met vuurwerk. Bij een bedrijf op de Palmpolstraat en een school op de Danslaan waren eerder op de dag met een krachtig stuk vuurwerk vernielingen aangericht.

Door melding van een beveiligingsmedewerker en de aanwijzingen van een oplettende getuige konden agenten de jongens op hun huisadres aanhouden. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat bij beide gebouwen de brievenbussen zijn opgeblazen. Door de kracht van de explosie zijn de brievenbussen totaal vernield. De gebouwen raakten daarbij ook beschadigd. Bij de school sloeg een deel van de brievenbus een gat in een wand waardoor het stuk metaal in het schoolgebouw terecht is gekomen.

Tijdens de verhoren van de beide knapen bleek ook betrokkenheid bij het gooien van eieren naar lijnbussen van Connexxion. De politie heeft ook deze zaak in onderzoek. De Technische Recherche stelde eveneens een onderzoek naar dit misdrijf in. De politie verwacht meer aanhoudingen te verrichten in deze zaak.
 
bron:Politie Almere