Deze maand start de gemeente met de aanleg van Eemhaven Amersfoort. Het werk aan beide kades, het riool en de nieuwe brug neemt ongeveer een jaar in beslag. In mei 2006 gaat de passantenhaven open. Op donderdag 26 mei aanstaande geeft wethouder De Wilde tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Kleine Koppel het startsein voor de aanleg van de haven. Alle omwonenden zijn hiervoor uitgenodigd.

Feestelijke aftrap

Op donderdag 26 mei om 15.30 uur is de feestelijke aftrap van de aanleg van de haven. Dit zal plaatsvinden op de kade van de Kleine Koppel. Wethouder De Wilde geeft het startsein voor de werkzaamheden, er is muziek van de 4 Tuoze Matroze en na afloop iets lekkers voor jong en oud. Belangstellenden zijn van harte welkom!

Aanleg van de haven

Het komende jaar zal de aanleg van Eemhaven Amersfoort voor ondernemers en bewoners de nodige overlast met zich meebrengen. De gemeente probeert dit zo veel mogelijk te beperken, onder andere door het werk in fasen uit te voeren. Te voet en voor noodhulp blijft alles in het havengebied bereikbaar. Normaal autoverkeer wordt lastig. De Grote Koppel wordt af en toe afgesloten voor auto's, de Kleine Koppel wordt tijdens het werk aan de riolering en het wegdek afgesloten voor à¡l het verkeer. De parkeerplaats aan de Kleine Koppel en Zandfoort aan de Eem zijn met de auto bereikbaar via het Eemplein. Vanaf de spoorbrug wordt een smal tijdelijk pad voor voetgangers aangelegd naar Zandfoort aan de Eem. De kruising Brabantsestraat-Kleine Koppel-Geldersestraat wordt in juni afgesloten vanwege werkzaamheden aan het riool. Vanaf deze kruising is het dan niet mogelijk om de Kleine Koppel op te gaan.

bron:Gemeente Amersfoort