Van 1 juni tot en met 31 juli kunnen bands uit alle regio's van Nederland zich via www.grolschgroteprijs.nl aanmelden. In vergelijking met voorgaande jaren is er heel wat veranderd. Kon je vroeger nog een formulier invullen en opsturen, vanaf 2005 verloopt alles digitaal en via internet.

Het Grolsch Grote Prijsjaar begint in juni met de start van de Aanmeldperiode. Bands worden gevraagd ´zichzelf in de kijker te spelen' en ´van zich te laten horen'. Val je op bij de GGPNL, dan maak je meer kans om door onze professionals in het clubcircuit gescout te worden. Opvallen doe je o.a. door de GGPNL op de hoogte te houden van je optredens, je website, een demo op te sturen, artwork te laten zien, noem maar op.

De bands moeten zich hoe dan ook zelf bij de GGPNL aanmelden. Het aanmelden is dit jaar gratis en gaat uitsluitend via de website (www.grolschgroteprijs.nl). Bij het aanmelden wordt de band gevraagd om enkele mp3's te uploaden.

Eenmaal aangemeld en gescout (of gescout en dà¡n aangemeld) bepaalt een jury van muziekprofessionals op basis van de mp3's en live-optredens, welke twaalf bands (per categorie) doorgaan naar de Halve Finales. Die live-optredens zijn dit jaar heel belangrijk, bands moeten in het clubcircuit al wat ervaring hebben en minimaal al eens op een lokaal podium gestaan hebben. In het verleden werden de Regio Finalisten op basis van een demo gekozen of stroomden ze direct door vanuit de regionale concoursen. Dit jaar wil de GGPNL van te voren zien en horen wat een band in huis heeft. De twaalf Halve Finalisten worden in augustus bekend gemaakt.

Dit jaar wordt gestreden binnen de categorieën Hiphop/RnB, Pop/Rock en Singer/Songwriter. De categorie Dance vervalt dit jaar en komt in een verbeterde vorm terug in 2006. Dance acts met een overduidelijk live karakter,zoals bijvoorbeeld Faithless en Zuco 103, kunnen zich dit jaar onder de noemer Pop/Rock aanmelden.

bron:Grolsch

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular