In het mobiliteitsbeleid heeft de fiets de afgelopen jaren een prominente plaats gekregen. Fietsen is goed voor het milieu, voor de gezondheid en voor een bereikbare binnenstad. Een nadeel van het toegenomen fietsgebruik zijn de kriskras gestalde fietsen in de binnenstad. Dit 'wildstallen' veroorzaakt overlast, is een bedreiging voor de bereikbaarheid en levert gevaarlijke situaties op, bijvoorbeeld wanneer fietsen de weg versperren voor rolstoelgebruikers, mensen met kinderwagens, ouderen en hulpdiensten.

Gratis fietsstallingen

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de fietsstallingen aan de Vissersmaas en de Kesselskade te verbeteren. De gemeente wil het gebruik van de fietsstallingen stimuleren en neemt daarom de kosten voor het stallen voor haar rekening. De bewaakte fietsenstallingen aan de Kesselskade en in de Mariastraat zijn gratis. Daarnaast wordt ook de stalling in de Vrijthofgarage gratis!

Wildstallen 25 euro

Per 1 juni geldt er een stallingverbod voor (brom)fietsen in een groot deel van de binnenstad (zie overzichtskaartje). (Brom)fietsen buiten de stalling en rekken worden weggehaald en naar de stalling Kesselskade gebracht. De eigenaar kan de (brom)fiets daar ophalen tegen betaling van 25,- euro (contant) voor de gemaakte kosten. Brommers kunnen terecht in de Mariastraat.

Fietsers worden onder andere met tv-spotjes, spandoeken en posters geïnformeerd over dit nieuwe beleid.

bron:Gemeente Maastricht

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular