Zondagavond 18 september om ongeveer 18.20 uur werd gemeld dat op de Melodiestraat in Enschede een persoon werd vastgehouden. Deze was door het 7 jr. slachtoffertje van een aanranding als dader herkend. De vader van het meisje hield de man vast.

Deze, een 15 jr. Enschedese jongen, werd even later door de ter plaatse gekomen politiemensen overgenomen, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd opgesloten. In de loop van maandagmorgen de 19e september is de 15 jr. voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De jongen wordt ervan verdacht op zondag 11 september omstreeks 14.35 uur ter hoogte van Erve Schipholt/Apollolaan in Enschede een aanranding te hebben gepleegd. Een 7-jarig meisje uit Enschede speelde met haar broertje in een speeltuin. Toen zij naar huis liep werd zij vlak bij de woning aangesproken door een man. Deze betaste haar onzedelijk. De vader van het meisje kreeg door dat er iets niet klopte en schoot zijn dochter te hulp. Op dat moment ging de man er vandoor. De man fietste weg over de Apollolaan in de richting van de Melodiestraat.

bron:Politie Twente