Op dinsdag 21 maart 2006 is door de Politie Twente een 22 jarige Enschedeër aangehouden op verdenking van aanranding en schennispleging. De man wordt er van verdacht in de periode van 7 december 2005 tot heden op diverse plaatsen in Enschede vrouwen lastig te hebben gevallen. Door onder andere zijn signalement, het dragen van een camouflagejas, kwam de politie op het spoor van deze man.  De man is in verzekering gesteld en opgesloten.

Het begon met twee aanrandingen in Enschede waar de politie aandacht voor vroeg in de media. De eerste keer op woensdagavond 8 februari omstreeks 20.45 uur op de Emmastraat in Enschede  ter hoogte van de huisartsenpost, de tweede keer op donderdag 9 februari omstreeks 21.45 uur op de Vlierstraat ter hoogte van Het Lang. Slachtoffers waren jonge vrouwen die aan het fietsen waren. Het ging in beide gevallen om dezelfde dader die bescherven werd als een blanke man van ongeveer 20 à 25 jaar in een gevlekte camouflagejas. De man kwam naast hen fietsen en betastte de jonge vrouwen onzedelijk. De vrouwen duwden de man van zich af waarna hij er snel vandoor fietste.
De slachtoffers zijn 14 en 22 jaar en beiden woonachtig in Enschede. Zij hebben aangifte gedaan. De politie sloot niet uit dat meerdere vrouwen door de man benaderd waren. Zij en ook andere getuigen werden verzocht met de afdeling zedenzaken in Enschede contact op te nemen. De aandacht in de media voor deze zaken bleek uiteindelijk succes te hebben.
bron:Politie Twente