Zaterdagmiddag omstreeks 16.50 uur vond er op de kruising van de Markerwaardweg met de Dirk Bijvoetweg in Wervershoof een aanrijding plaats tussen een personenauto en een terreinwagen. In de personenauto zaten vijf personen uit Alkmaar die allen zwaar gewond raakten.

Voorin de personenauto zat een 69-jarige bestuurder, naast hem een 22-jarige man en achterin drie meisjes van 15 jaar oud. Ze kwamen van een meisjesvoetbalwedstrijd met de christelijke voetbalvereniging ‘Jong Holland’ uit Alkmaar en hadden gespeeld in Andijk. De opa van één van de meisjes reed en naast hem zat de 22-jarige coach van het team.
De bestuurder van de personenauto kwam uit de richting van Andijk en wilde bij de voorrangskruising linksaf slaan. Hij verleende daarbij geen vrije doorgang aan de voor hem van rechts komende bestuurder van de terreinwagen, een 32-jarige man uit Zwaagdijk. De personenauto werd in de rechterzijkant flink geraakt.

Door de botsing raakten enkele inzittenden van de personenauto bekneld. Zij moesten door de brandweer worden bevrijd. Vijf ambulances en een traumaheli kwamen ter plaatse. Eén van de meisjes was buiten bewustzijn en werd met de helikopter vervoerd naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam. De andere slachtoffers werden gebracht naar ziekenhuizen in Hoorn, Alkmaar en Amsterdam waar ze allen werden opgenomen. De 32-jarige bestuurder van de terreinwagen kwam met de schrik vrij. Een politieagente die aan de overkant van de kruising stond te wachten, was getuige van de aanrijding. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten total loss.
bron:Politie Noord Holland Noord