De gladheid op de lokale wegen heeft het afgelopen etmaal een aantal aanrijdingen ten gevolg gehad rond Zaandam en Purmerend.  Op de Heijermansstraat in Zaandam zijn dinsdagmiddag drie personenauto’s op elkaar gebotst. De drie bestuurders, een 36-jarige vrouw uit Nigtevecht, een 25 jarige vrouw uit Zaandam en een 43-jarige vrouw uit Zaandam, kwamen met de schrik vrij. De aanrijding had uitsluitend materiële schade tot gevolg. Op de Wolthuissingel in Purmerend verloor een automobiliste door het besneeuwde wegdek de controle over het stuur.

Het voertuig raakte in een bocht in de slip en kwam op de andere weghelft terecht. Daar kwam het tegen een tegemoetkomende auto tot stilstand. Beide bestuurders bleven ongedeerd. Gisterenmiddag botste een 25-jarige automobilist op de Oostzijde in Zaandam tegen een geparkeerde auto. De bestuurder raakte in een slip doordat een tegemoetkomende fietser wegens de gladheid vreemde manoeuvres maakte. Ook hier was uitsluitend sprake van blikschade.
Dinsdagavond verloor een automobiliste op de Wormerweg in Westbeemster de macht over het stuur door het opgevroren wegdek. Na een slippartij botste zij tegen een boom aan de linkerzijde van de weg. De bestuurster, een 64-jarige vrouw uit Almere, is met onbekend letsel overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.
bron:Politie Zaanstreek-Waterland