Op de A6 en diverse autowegen in Flevoland zijn zowel woensdagmiddag en -avond als donderdagmorgen aanrijdingen ontstaan na hagelbuien. Drie automobilisten raakten woensdagmiddag betrokken bij aanrijdingen op de A6 ter hoogte van Lelystad. Zij gleden onafhankelijk van elkaar door de plotselinge gladheid die veroorzaakt was door de hagel van de weg, de berm in. De betrokkenen, een 25-jarige man uit Lelystad, een 36-jarige man uit Amsterdam en een 37-jarige vrouw uit Frederica, kwamen met de schrik vrij.

Een 32-jarige bestuurder van een bestelauto uit Etten-leur raakte even later op de A6 ter hoogte van Emmeloord in een slip nadat het voertuig voor hem plotseling op de rem stond voor een andere slippende auto. Hij bleef ongedeerd, evenals een 50-jarige automobiliste uit Emmeloord en een 26-jarige automobilist uit Lijnden, die dezelfde avond slipten op het wegdek. De vrouw reed tegen de vangrail en kwam in de middenberm tot stilstand, de man belandde rechts van de weg in de sloot. Ook zij bleven ongedeerd.

Donderdagochtend slipten zeven verschillende voertuigen na een hevige, plaatselijke hagelbui op de A6 op de rijbaan van Emmeloord naar Lelystad Noord. Een (tot nog toe onbekend gebleven) auto slipte en kwam midden op de rijbaan tot stilstand, waarna de daaropvolgende 42-jarige automobilist uit Joure in de sloot belandde en de bestelauto van een 26-jarige Emmeloorder achter hem ook de berm inreed.
Een 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit dezelfde plaats wilde de man in de sloot helpen en parkeerde zijn wagen op de vluchtstrook. De 22-jarige bestuurder van de volgende auto uit Urk die uitweek, zag vermoedelijk te laat dat de vrachtwagen daar stond, met een botsing tot gevolg. In een poging de aanrijding te ontwijken kwam de volgende auto van een 40-jarige man uit Creil in de berm, slipte en raakte de laatste voorbijkomende auto van een 58-jarige man uit Oosterstreek. Ondanks forse schade aan de voertuigen raakte niemand gewond.

Een 40-jarige automobilist uit Dronten raakte diezelfde ochtend op de Dronterweg eveneens in een slip na een plaatselijke hagelbui. Hij draaide een aantal malen om zijn as en belandde in de greppel aan de andere kant van de weg. Voor zover bekend bleef hij ongedeerd. Rond die tijd raakten om dezelfde reden een 33-jarige bestuurder van een bestelauto uit Ijsselmuiden en zijn 21-jarige bijrijder uit Kampen op de Biddingringweg van de weg. Zij reden vanaf Dronten richting Zeewolde, gleden de berm in en sloegen over de kop. Beide inzittenden zijn met arm- en hoofdklachten per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis voor controle.

bron:Politie Flevoland