Maandagmorgen omstreeks 08.00 uur vonden er op de A7 ter hoogte van Abbekerk twee aanrijdingen plaats waar in totaal 5 auto's bij betrokken raakten.

De eerste aanrijding ontstond toen een 43-jarige vrouw uit Wieringerwerf in een personenauto te laat bemerkte dat er op de rechterrijstrook, in de richting van Hoorn, aan de weg gewerkt werd. De vrouw remde, raakte in een slip en reed tegen de vangrail naast de linkerrijstrook.

Een 42-jarige bestuurder van een vrachtauto uit Heerhugowaard stopte op de rechter vluchtstrook om de vrouw hulp te verlenen. Toen dat gebeurd was wilde hij invoegen. Een 59-jarige vrouw uit Amsterdam reed op de rechter rijstrook en verleende hem de ruimte. Achter haar reed haar 54-jarige man in een andere auto. Zij reden langzaam en stonden bijna stil. Dit werd weer te laat opgemerkt door een achteropkomende 33-jarige automobilist uit Den Helder die met hoge snelheid aan kwam rijden. Die reed de man aan, deze botste vervolgens tegen de auto van zijn vrouw. De achteropkomer caramboleerde vervolgens op zijn beurt tegen de vrachtauto. Hij had niet gezien dat er auto's op de rechterrijstrook stilstonden dan wel langzaam reden omdat hij was afgeleid door de auto tegen de linker vangrail.

Alle bij de aanrijdingen betrokken voertuigen liepen blikschade op. Twee personen hadden last van hun nek en gaan langs de huisarts. Er werd niemand in het ziekenhuis opgenomen.

bron:politie Noord Holland Noord