Rond 09.45 ontving het Kustwachtcentrum te Den Helder een noodbericht, dat er op ongeveer honderd kilometer ten noordwesten van Den Helder een aanvaring tussen twee vrachtschepen had plaats gevonden. Kort na de aanvaring tussen het ms Kiefernwald en ms Michelle, is de laatste gedeeltelijk gezonken. Het schip ligt met het achterschip op de bodem en de boeg steekt nog ongeveer vijf meter boven water uit.

De zeven opvarenden van de Michelle zijn in de reddingsvlotten gegaan en zijn daarna aan boord genomen van de Kiefernwald. De Kiefernwald, die geen lading aan boord heeft, is onderweg naar Cuxhaven. Het schip heeft een scheur in de boeg maar kan zijn reis later vervolgen. De Michelle, geladen met kolen, was onderweg van Gdansk in Polen naar Engeland. Op dit moment zijn de reddingboot Arie Visser van Terschelling, het betonningsvaartuig Terschelling, het Kustwachtvaartuig Waker, het oliebestijdingsvaartuig Arca en enkele bergers onderweg naar de schepen. Een helikopter van de Koninklijke Marine is reeds ter plaatse geweest. Daar er geen direkt gevaar meer was voor de opvarenden is deze inmiddels teruggekeerd op marine vliegkamp De Kooy. Het weer ter plaatse: zicht is goed. wind zuidwest 5 tot 6 beaufort

De Nederlandse Kustwacht, ingesteld op 26 februari 1987, is een samenwerkingsorganisatie van zes departementen - Defensie, Verkeer & Waterstaat, Justitie, Financiën. Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en Binnenlandse Zaken - ten aanzien van dertien operationele Overheidstaken op de Noordzee. De operationele leiding is in handen van de Koninklijke marine. Voor de uitvoering van deze taken worden varende en vliegende eenheden ter beschikking gesteld door de participerende diensten. De Kustwacht beschikt over een Kustwachtcentrum in Den Helder. Dit centrum heeft een 24-uurs bezetting en fungeert als centraal meld-, informatie- en coà¶rdinatiecentrum en is tevens het Nationale Maritieme- en Aëronautische Redding Coà¶rdinatie Centrum (RCC).

bron:Kustwachtstation Den Helder

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular