Onder voorwaarde dat er goede werkgelegenheidsafspraken worden gemaakt, kan ABVAKABO FNV instemmen met de overname van Telfort door KPN Telecom. ABVAKABO FNV is al betrokken bij de verdere afwikkeling van de overname. De werkgelegenheidsafspraken worden als punt ingebracht in de gesprekken met KPN Telecom.

ABVAKABO FNV is de grootste bond voor telecom-personeel en vanuit die hoedanigheid al geruime tijd de vaste gesprekspartner van KPN Telecom. 'Als de grootste bond voor telecom-personeel zetten wij ons ook in voor het personeel van Telfort', stelt bestuurder Etiënne Haneveld. Haneveld: 'Het management is ervoor verantwoordelijk dat het zittend KPN-personeel en het personeel van Telfort geen nadelige gevolgen ondervinden van de overname. Wij zullen er bovenop zitten om de werknemersbelangen te vertegenwoordigen. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen van dit dossier bij de NMA (Nederlandse Mededingingsautoriteit).'

KPN biedt telecommunicatiediensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten. In Nederland is KPN marktleider in de belangrijkste segmenten van de telecom-markt. KPN is in 1989 verzelfstandigd.
Telfort is een zelfstandige aanbieder van mobiele telecommunicatie voor particuliere en zakelijke klanten.

bron:FNV