Persbericht

T-Systems verwacht in 2015 ruim een miljard euro aan omzet uit cloud-contracten

Vianen, 8 januari 2013 - T-Systems verwacht al in 2015 meer dan een miljard euro aan omzet te genereren uit cloud-diensten. Vergeleken met de cloud-inkomsten van dit jaar, zo'n 400 miljoen euro, betekent dit een groei met een factor 2.5. De acceptatie van de cloud door enterprise-organisaties is volgens T-Systems daarmee duidelijk in een stroomversnelling terecht gekomen.
 
Cloud populair
"De trend naar cloud-oplossingen is goed te zien in de grote opdrachten die bedrijven de afgelopen maanden hebben geplaatst", zegt Jerry Boezel, managing director bij T-Systems in Nederland. "Steeds meer bedrijven gebruiken nu demand-based, pay-per-use applicaties en computing- en storagecapaciteiten."
 
Veel grote cloud-opdrachten
T-Systems heeft 2012 afgesloten met een fors aantal omvangrijke cloud-opdrachten:
 
Shell
Het energieconcern Shell heeft haar bestaande contract voor wereldwijde datacenter-diensten met vijf jaar tot 2018 verlengd. T-Systems zal, via de cloud, SAP-diensten voor alle internationale locaties van Shell blijven leveren.
 
BP
BP heeft voor de cloud-diensten van T-Systems gekozen voor alle werknemerscommunicatie. T-Systems zal BP daarom vanuit de cloud voorzien van Microsoft Exchange 2010. Ruim 83.000 werknemers van BP krijgen wereldwijd via mobile devices of via een vast netwerk de mogelijkheid om op ieder gewenst moment en vanaf iedere locatie, toegang te verkrijgen tot hun e-mail en andere communicatiediensten.
 
Georg Fisher
T-Systems zal à©à©n van de meest complexe integratieprojecten implementeren voor de Zwitserse groep Georg Fisher. Als onderdeel van dit zeer grote en zes jaar lopende contract, zal T-Systems het wereldwijde datanetwerk van de groep uitbreiden. Ook zal T-Systems de IT-infrastructuur van drie onafhankelijke dochterondernemingen van Georg Fisher naar de nieuw op te zetten corporate IT-afdeling van het Zwitserse concern consolideren. De industriegroep zal SAP via de cloud gebruiken om in de toekomst de business en haar processen wereldwijd te managen.
 
SEAT
De Spaanse autofabrikant SEAT heeft T-Systems gevraagd om voor nog eens drie jaar IT-diensten te leveren. De nieuwe overeenkomst bevat datacenter-diensten, ICT-infrastructuur, maar ook het onderhoud en de verdere ontwikkeling van applicaties. SEAT stapt hierbij voor een belangrijk deel over op een cloud-infrastructuur waarbij gebruikers alle informatie en communicatiediensten op dynamische wijze gebruiken. Hierdoor kunnen werkprocessen gemakkelijk worden aangepast aan de business-omstandigheden.
 
British American Tobacco (BAT)
Van British American Tobacco heeft T-Systems à©à©n van de grootste cloud-contracten ontvangen die ooit is verleend. Het contract beslaat een periode van zeven jaar en regelt dat het concern zijn IT-diensten op dynamische wijze vanuit de cloud verkrijgt. BAT kan hiermee de flexibiliteit aanzienlijk vergroten en de kosten drastisch verlagen.
 
Presbyterian
Op de valreep van 2012 maakte T-Systems bekend een grote cloud-opdracht van Presbyterian verkregen te hebben. Hiermee betreedt T-Systems nu ook de Amerikaanse markt voor de gezondheidszorg. Presbyterian bezit acht ziekenhuizen en 36 poliklinieken in de staat New Mexico en zal vanaf nu IT-diensten ontvangen via een cloud-omgeving die T-Systems vanuit haar datacenter in Houston, Texas, heeft opgezet.  

T-Systems is overtuigd van de strategische en financiële voordelen die een overstap naar de cloud voor enterprise-organisaties biedt. Het concern verwacht daarom in 2013 en daarna een groot aantal cloud-opdrachten te ontvangen. Om intern klaar te zijn voor deze forse groei, migreert T-Systems zelf ook alle belangrijke bedrijfsprocessen volledig naar de cloud.
 
Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten. 
Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 130 miljoen mobiele klanten, ongeveer 33 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 30 juni 2012). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 235.000 werknemers. In het boekjaar 2011 realiseerde de Groep 58,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2011).

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform