(Persbericht) Nu ook internetbankieren en elektronisch factureren

Amsterdam, 22 september 2010 - Accountants en ondernemers die op een ideale manier online willen samenwerken, profiteren met de nieuwste versie van AccountView Go van nog meer mogelijkheden en gebruiksgemak. Met AccountView Go stelt de accountant de administratie van zijn cliënten online beschikbaar in een gebruiksvriendelijke webapplicatie. De ondernemer krijgt inzicht in zijn administratie en liquiditeitspositie en kan daardoor vooruitkijken, beter beslissingen nemen en winstgevender ondernemen. De accountant heeft met AccountView Go meer tijd voor advieswerk en kan de ondernemer optimaal ondersteunen bij zijn bedrijfsvoering. AccountView Go is nu uitgebreid met functionaliteit voor internetbankieren en elektronisch factureren.

Directe verwerking bank- en factuurgegevens
Bij internetbankieren via AccountView Go zorgt een naadloze aansluiting op de software van de bank ervoor dat gegevens van betalingsopdrachten en afschriften direct in de administratie worden verwerkt. Dubbel invoeren behoort tot het verleden. Factureren is ook geen moeite met AccountView Go. Het elektronisch opstellen en versturen van facturen gebeurt snel en foutloos en de factuurgegevens gaan meteen door naar de administratie. AccountView Go vertaalt de bank-, factuur- en andere beschikbare gegevens ook onmiddellijk in een liquiditeitsgrafiek. Deze grafiek biedt de ondernemer inzicht in zijn liquiditeit en in de calculatie van de te betalen BTW en geeft grip op het debiteurenbeheer.

Ieder zijn eigen taken en zijn eigen tools
Uitgangspunt van samenwerken met AccountView Go is dat de ondernemer zijn eigen administratie stap voor stap leert doorgronden en begrijpen. Zowel de accountant als de software begeleiden hem hierbij. Door zelf op een eenvoudige manier de boekhouding te doen, krijgt de ondernemer inzicht in zijn resultaten. Hij ontdekt welke verbanden er zijn, waar de kosten en opbrengsten uit bestaan en wat zijn marges zijn. Dit helpt de ondernemer de winstgevendheid van zijn bedrijf te verbeteren. Een taakverdeling op maat tussen accountant en cliënt biedt daarbij ruimte voor een groeiproces. Zo doet de ondernemer in aanvang bijvoorbeeld alleen het eenvoudige werk zoals invoeren van betalingen en facturen, terwijl de accountant de meer specialistische taken op zich neemt, zoals de toevoeging van de periodieke afschrijvingen en de loonjournaalposten. Door deze taakverdeling is de accountant minder tijd kwijt aan invoerwerk en heeft hij meer tijd voor proactief advies of rapportagewerkzaamheden voor zijn cliënt.

De basisfunctionaliteit van AccountView Go is al beschikbaar vanaf € 17,50 per maand.

Over AccountView
Sinds 1987 levert AccountView modulair opgebouwde business software aan meer dan 27.000 klanten in Nederland, Duitsland en Engeland. Deze flexibele en snel te implementeren software automatiseert en integreert meerdere bedrijfsprocessen, waaronder de financiële administratie, handel, projecten, uren, relatiebeheer en accountancy - al dan niet met een internetkoppeling. AccountView wordt verkocht en ondersteund door een netwerk van onafhankelijke partners die evenals AccountView de nadruk leggen opkwaliteit en langdurige relaties. AccountView maakt onderdeel uit van Visma AS, marktleider in business software in de Scandinavische landen met ruim 230.000 klanten.

Bekende namen in het klantenbestand van AccountView zijn onder andere: Formido, Koningszuivel, Xenos, IHC, Koninklijk Theater Carrà©, SER,Madurodam, CBF, Humanitas, Nederlandse Sportalliantie, ABAB Accountants en Alfa Accountants. Meer informatie over AccountView vindt u op www.accountview.nl.

Contactpersonen voor de pers:
AccountView
Anita Loman
Tel.: +31 (0)20 - 355 29 99
[email protected]

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]