Achmea bespaart op zorginkoopZorgverzekeraar Achmea heeft via haar alarmcentrale EuroCross International prijsafspraken gemaakt met 'cost containment agencies' (netwerkbureaus) in de Verenigde Staten. Doel is om zorg goedkoper in te kopen voor de Achmea labels (Zilveren Kruis Achmea, Groene Land Achmea en PWZ Achmea). Jaarlijks hoopt Achmea met de prijsafspraken een extra bedrag van vijfhonderd duizend dollar te besparen.

De kosten van de gezondheidszorg in de Verenigde Staten kunnen vele malen duurder zijn dan in Nederland. Bovendien is het in de VS gebruikelijker om te onderhandelen over ziekenhuisnota's. De officiële ziekenhuisnota wordt zelden betaald. Grote partijen in de markt hebben afspraken waarmee zij vele procenten korting verkrijgen.

Achmea zegt niet in de positie te zijn om zulke kortingen te bedingen. 'Om de zorg betaalbaar te houden, is het daarom noodzakelijk om gebruik te maken van netwerkpartners binnen de Verenigde Staten', aldus Achmea. Afhankelijk van toekomstige besparingen wil Achmea meer opdrachten geven aan het meest succesvolle netwerkbureau. Op termijn verwacht Achmea hierdoor nog hogere besparingen.

Bron: AchmeaComments are closed.
%d bloggers liken dit: