Leidende financiële dienstengroep gebruikt strategische hr- software als hulpmiddel bij prestatieverhoging.  Zeist, 28 februari 2006 - Achmea, de grootste verzekeraar van Nederland, kiest voor HRM Connect™ Executive ter ondersteuning van management ontwikkeling en opvolgingsplanning.  Het bedrijf, onderdeel van financiële dienstengroep Eureko B.V., implementeert het systeem in de slag om prestaties en operational excellence processen te verbeteren.

HRM Connect Executive wordt gebruikt om de carrières van aanvankelijk zes honderd topfunctionarissen en toppotentieel binnen Achmea actief te begeleiden, met plannen dit in de toekomst uit te breiden. SelectiecriteriaAchmea werkte met onafhankelijk adviseur Roland Reffeltrath voor de identificatie van behoeften, de selectie van de juiste software, en het managen van het volledige implementatieprogramma. Radboud van Hal, Manager Corporate Management Development & Recruitment van Eureko/Achmea: "Wij hebben voor HRM Connect Executive gekozen omdat het ons de beste functionaliteit verstrekt. Het biedt verbeterde, gespecialiseerde eigenschappen en is volledig compatibel met ons core HR-systeem, PeopleSoft. De software wordt gebruikt door een aantal grote bedrijven in Nederland, wat ook belangrijk voor ons was." 

Een kerndoel voor Achmea is het bevorderen van een high-performance cultuur. Met het nieuwe systeem hebben het management development team, de directieleden en de senior HR directeuren onmiddellijk toegang tot informatie die strategisch plannen mogelijk maakt, en hen in staat stelt topfunctionarissen te helpen hun performance potentieel te bereiken en hen voor te bereiden op toekomstige carrièrestappen. Radboud van Hal: "HRM Connect Executive geeft ons een veel beter beeld van zowel prestaties als potentieel in de context van de bedrijfsbehoefte, zodat wij human resources strategisch kunnen plannen. We kunnen zien waar wij meer mensen nodig hebben en waar het nodig is in training te investeren."
Nick Bolton, Managing Director van HRM Software: "Vandaag de dag is prestatieverhoging een kritieke kwestie voor elk bedrijf. HRM Connect Executive ondersteunt bedrijven hierbij door duidelijk weer te geven waar het resource potentieel binnen de organisatie is, en hoe dit het best kan worden opgesteld om zowel individuele carrières als bedrijfsdoelstellingen op lange termijn te bereiken."

bron:HRM Software