Donderdagavond en -nacht heeft de politie van Friesland een grote alcoholcontrole gehouden in Leeuwarden. Ongeveer 3 procent van de overwegend autobestuurders had teveel gedronken.

Tussen donderdag 22.00 uur en vrijdag 06.30 uur is door dertien politiemensen een alcoholcontrole gehouden in Leeuwarden. In totaal hebben 260 personen geblazen; acht hadden te veel gedronken. Verder is viermaal bekeurd op het niet op eerste vordering kunnen tonen van het rijbewijs, eenmaal geen richting geven en eenmaal voor het niet voeren van verlichting.

Een 27-jarige automobiliste uit Wirdum blies 565 ug/l op de Willem Lodewijkstraat, dit leverde haar een rijverbod op van zes uur op. Op de Eewal reed om 00.55 uur een 24-jarige bromfietser uit Leeuwarden. De man ging er bij het zien van de politie vandoor en negeerde alle stoptekens. Op de Oostergoweg werd de bromfiets achtergelaten, waarna de man op de Eenhoorn kon worden aangehouden. De man blies 695 ug/l, goed voor een rijverbod van acht uur. Ook het rijbewijs van de man is ingevorderd. De bromfiets is in beslag genomen. 
 
bron:Politie Friesland