De politie heeft in de eerste weken van 2006 acht verdachten in de leeftijd van 14 tot en met 20 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging en vernieling. De feiten werden gepleegd tijdens de jaarwisseling. De verdachten werden druppelsgewijs aangehouden. Zij waren vrienden of kennissen van elkaar en wonen allemaal in de wijk Selwerd.

De politie kwam het achttal op het spoor na een buurtonderzoek en met behulp van getuigenverklaringen. Alle vernielingen werden gepleegd in de wijk Selwerd in de omgeving van de Elzenlaan, Populierenlaan en Iepenlaan. Met de aanhouding van de jongeren denkt de politie vijf zaken opgelost te hebben.
Auto bejaarde vernield
Door de groep werd de auto van een bewoner van een verzorgingshuis aan de Populierenlaan van de parkeerplaats afgeduwd. Dit met de bedoeling om de auto in een vreugdevuur te drukken. Toen dit niet lukte, werd de wagen vernield. Zo trapten zij de ruiten kapot, werd de verlichting vernield en moest het dak het ook ontgelden. Door de vernieling is de bejaarde bewoner aan huis gekluisterd. Verder werd met een spuitbus graffiti gespoten, met een winkelwagentje een abri vernield en pallets gestolen vanaf de nieuwbouw aan de Elzenlaan.

De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. De politie raamt de totale schade op ongeveer 3500 euro. De verdachten zijn, net als een grote groep andere jongeren, door de politie voor de jaarwisseling aangesproken of schriftelijk gewaarschuwd om zich netjes te gedragen. Het overgrote deel van de jeugd heeft zich de waarschuwingen aangetrokken door zich keurig te gedragen.  
 
bron:Politie Groningen