Een achtervolging van een personenauto door de Politie Limburg Zuid eindigde afgelopen nacht midden in het centrum van Maaseik. De achtervolging was begonnen op de Urmonderbaan in Sittard. In Maaseik kon de vluchtende automobilist met behulp van pepperspray worden overmeesterd.

Een politiepatrouille zag omstreeks 02.00 uur een auto voor à©à©n van de verkeerslichten op de Urmonderbaan stilstaan. Bij controle van het kenteken bleek dat de kentekenplaten op een inmiddels gesloopte auto thuishoorden. Hierop besloot de patrouille om een stopteken te geven. De bestuurder gaf hier geen gevolg aan en ging er met hoge snelheid vandoor. Er ontstond een achtervolging die via de A2 en de A76 naar België voerde. Ter hoogte van Stein probeerde de vluchtauto nog de politiewagen te rammen.

De achtervolging ging met hoge snelheid gepaard en voerde via Maasmechelen naar Maaseik. Daar reed de chauffeur zich in het centrum vast. Hij probeerde nog weg te rennen, maar die moeite was tevergeefs. De man werd aangehouden, waarbij pepperspray moest worden gebruikt. Met toestemming van de Belgische politie werd de man meegenomen naar Nederland om daar te worden ingesloten in het politiebureau van Sittard voor nader onderzoek. Het blijkt om een 41-jarige inwoner van Maastricht te gaan. Tevens bleek deze persoon in ieder geval nog 448 dagen gevangenisstraf te hebben openstaan. De recherche doet verder onderzoek.

bron:Politie Limburg-Zuid