Zondagavond zijn er drie mannen van 24 en 26 jaar uit Ede aangehouden in de omgeving van Westenholte in Zwolle. De mannen vielen op, aangezien ze tegen de klok van 21.00 uur op de Zwolseweg ter hoogte van ’s-Heerenbroek probeerden te ontkomen aan een alcoholcontrole.
De bestuurder van de personenauto met daarin nog twee inzittenden negeerde het stopteken en ging er vervolgens als een speer vandoor de Schoolstraat in, in de richting van Zwolle. Deze personenauto reed vervolgens met hoge snelheid de Veecaterdijk op. Een motoragent wist de personenauto tot stilstand te krijgen op de kruising Scholtensteeg met de Zalkerdijk. Op het moment dat de motoragent van zijn motor afstapt, openen de drie mannen hun autoportieren en rennen hard weg. De bestuurder van de auto rent het weiland in, in de richting van Zwolle. De andere twee mannen rennen de dijk af en lopen een moerasgedeelte in. De motoragent raakt vervolgens de drie mannen kwijt. In de auto van de mannen heeft de politie inbrekersgereedschap aangetroffen.

Met de inzet van meerdere collega’s zijn de sporen in de sneeuw gevolgd. Rond 21.15 uur zagen de agenten in het moerasgedeelte, dat er een grijsreflecterende bies oplichtte. Hier bleek dat één van de verdachten, een 24-jarige man uit Ede, op een boomstronk lag. Deze man is door de agenten uit het moeras gehaald en aangehouden. Vervolgens is er intensief in de omgeving gezocht naar de twee andere verdachten. Rond 00.30 uur zijn de twee 26-jarige mannen uit Ede, die overigens drijfnat waren, op de hoek Blaloweg / Voorsterweg aangehouden. Alledrie de mannen zijn ingesloten op het politiebureau in Zwolle. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.
 
bron:Politie IJsselland