Aankomende zaterdag wordt het onrustig in Den Haag. Hulporganisaties Kerkinactie en ICCO organiseren op zaterdag 16 april een actiedag voor eerlijke handel en presenteren tevens een tienpuntenplan voor eerlijke wereldhandel.

Optredens van zangeres Hind, een modeshow met eerlijke kleding en inhoudelijke discussies met o.a. Jan Pronk. Het programma begint om 5 voor 12 op het Plein. Dan luidt Jan-Gerd Heetderks, praeses van het dagelijks bestuur van de Protestantse Kerk in Nederland, de noodklok. De hele dag zullen mensen op het Plein kunnen genieten van diverse optredens zoals cabaret, acrobatiek, een modeshow met eerlijke kleding en gospelzang. Diverse ontwikkelingsorganisaties zullen onder het publiek handtekeningen verzamelen voor eerlijke wereldhandel. Ook zullen vele vooraanstaande politici, vertegenwoordigers van vakbonden en hulporganisaties discussiëren over het thema eerlijke handel. De dag wordt afgesloten met een optreden van zangeres Hind. 
 
De actiedag is onderdeel van een wereldwijde campagne voor eerlijke handel in de week van 11-18 april. In ruim 70 landen voeren boeren, milieu- en ontwikkelingsorganisaties deze week campagne voor eerlijke handel, omdat dit een belangrijke motor is in het gevecht tegen armoede. Duizenden acties worden georganiseerd en tien miljoen mensen komen op de been. Ook in Den Haag zullen verschillende hulporganisaties in de periode 11-18 april acties voor eerlijke handel organiseren. De deelnemende organisaties verzamelen tijdens hun acties zo veel mogelijk handtekeningen voor eerlijke handel en bieden die aan aan hun eigen regeringsleiders. Wereldleiders hebben in het jaar 2000 beloofd armoede en honger in de wereld voor 2015 te halveren. Door politieke onwil is van hun Millenniumdoelstellingen tot nu toe weinig terechtgekomen. Vandaar deze acties. 

bron: ICCO