De CAO-onderhandelingen in de Gehandicaptenzorg zijn al op 16 december 2005 gestaakt. Overal in het land worden nu door de vakbonden acties gevoerd voor een goede CAO. In Noord-Holland zijn de afgelopen weken een groot aantal actiebijeenkomsten geweest. Die vonden plaats bij de IJlanden, de Kleine Johannes, AGO en Effatha Guyot allemaal te Amsterdam. Ook bij Noorderhaven in Den Helder, MEE Noord-West Holland te Alkmaar, Leekerweide te Wognum, de Hartekamp Groep te Heemstede en Amstelrade te Amstelveen warenbijeenkomsten.

Bij al deze organisaties zijn nu actiecomites gevormd van werknemers in de betreffende organisatie. Daar worden nu allerlei actievormen bedacht en uitgevoerd variërend van handtekeningenacties, e-mail bombardementen,  spandoekacties en andere activiteiten.

 

Voor de komende periode staan in elk geval de volgende acties op stapel:
Zaterdag 1 april (en dat is geen flauwe aprilgrap): CAO-lentefeest op het terrein van de Hartekamp Groep, Herenweg 5 in Heemstede. Een programma met muziek, cabaret en informatie om de eisen voor een goede CAO kracht bij te zetten. Met medewerking van het Haarlems straatorkest, cabaretgroep de Badmutsen en schrijver Sjoerd Hettema. Tijdstip: van 11.00-14.00 uur

Maandag 3 april: het actiecomité bij de IJlanden biedt op demonstratieve wijze de ingezamelde handtekeningen aan aan de Raad van Bestuur. De aanbieding is om 15.00 uur in het hoofdgebouw van Cordaan/ de IJlanden Panamaweg 190 te Amsterdam Bij Noorderhaven (Langevliet 81 Julianadorp bij Den Helder) is het activiteitencentrum helemaal volgeplakt met actiemateriaal.
Vanaf 18 april worden er regionale actiebijeenkomsten gehouden. Voor Noord-Holland vindt deze bijeenkomst plaats op 25 april in 'de Speeldoos' in Baarn. Alle actiecomités zijn bezig om daarvoor veel personeelsleden te mobiliseren. De verwachting is dat dit zeker gepaard zal gaan met werkonderbrekingen en het voeren van zondagsdiensten.
bron:ABVAKABO FNV