'Karin Adelmund was warm, gedreven en maatschappelijk zeer betrokken'. Zij 'knokte voor de goede zaak'. Dat zei minister-president Balkenende in zijn toespraak bij de herdenking van het overleden Tweede Kamerlid Adelmund.

'Haar dood komt onverwacht en laat een grote leegte achter. In haar gezin, familie, in de Kamer, maar ook in de samenleving', zei Balkenende in zijn toespraak bij de herdenking in de Tweede Kamer.

Volgens Balkenende was Adelmund 'warm, gedreven en maatschappelijk zeer betrokken'. 'Bij alles wat zij deed - zowel bij de vakbond, als in de politiek - hield zij voor ogen waar het om gaat: mensen'. 'Karin Adelmund knokte voor de goede zaak'.

'Ze nam het met hart en ziel op voor mensen die ten onrechte in de knel zaten of het zwaar te verduren hadden. En ja, dat ging soms gepaard met emoties. Maar die passie en verbondenheid sierden haar en haar werk'.

Balkenende hoopt dat haar partner, haar twee kinderen en haar familie en vrienden 'kracht mogen vinden dit grote verlies te dragen'.

Karin Adelmund overleed 21 oktober 2005 op 56-jarige leeftijd. Zij was lid van de Tweede Kamer. Van 1998 tot 2002 was zij staatssecretaris van OCW.

bron:RVD