Koningin Beatrix ontvangt vrijdag en zaterdag ter consultatie de voorzitters van de Eerste en de Tweede Kamer en de vice-president van de Raad van State. Daarna zal zij ook met de vertegenwoordigers van de Tweede-Kamerfracties spreken.
De koningin ontvangt op vrijdag 30 juni aan het einde van de middag op Paleis Noordeinde achtereenvolgens voorzitter Timmerman-Buck van de Eerste Kamer, voorzitter Weisglas van de Tweede Kamer en vice-president Tjeenk Willink van de Raad van State.Vrijdagavond ontvangt koningin Beatrix op Paleis Noordeinde de vertegenwoordigers van de Tweede-Kamerfracties van CDA, PvdA, VVD en D66. Op zaterdagochtend 1 juli ontvangt de koningin op Paleis Huis ten Bosch achtereenvolgens de vertegenwoordigers van de Tweede-Kamerfracties van SP, GL, LPF, CU, SGP, de Groep Nawijn, de Groep Wilders en de Groep Lazrak.

Portefeuilles
Minister-president Balkenende heeft op 30 juni op Paleis Huis ten Bosch aan koningin Beatrix het ontslag aangeboden van minister Brinkhorst (EZ), minister Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) en staatssecretaris Van der Laan (OCW). Ook heeft hij de portefeuilles, ambten of functies van de overige ministers en staatssecretarissen ter beschikking gesteld.

bron:RVD