De Hout- en Bouwbond CNV en FNV Bouw hebben hun doel bereikt: werkgeversorganisatie Aedes is door de knieën en hervat de cao-onderhandelingen. Twee grote acties waren nodig voordat Aedes tot inkeer kwam. Hedenochtend om 06.00 uur blokkeerden de vakbonden en werknemers uit corporaties (van alle delen van het land) alle ingangen van het hoofdkantoor van Aedes in Hilversum en voerden swingend en luidruchtig actie voor een cao met perspectief.

'De actie is geslaagd. We hebben ons doel bereikt. We kunnen vandaag nog een officieel uitnodiging verwachten van Aedes. De cao-onderhandelingen worden 25 oktober hervat. Aedes laat alle eisen vooraf vervallen en de bonden kunnen een constructieve houding tegemoet zien', stellen de actie-coà¶rdinatoren van de bonden vast.

Noodgedwongen buiten wachten
De inzet van ruim 170 actievoerders heeft effect gehad. In de vroege ochtend was de Aedes-directie al aanwezig in het kantoor. Samen met een klein aantal werknemers. Een woordvoerder van Aedes wekte later op de ochtend de indruk dat de actie van de bonden was mislukt. Niets is minder waar. Vele medewerkers van Aedes moesten noodgedwongen buiten wachten totdat de bonden hun petitie (ondertekend door 2275 werknemers!) hadden aangeboden. De directie stuurde hun eerste onderhandelaar Henk van Heuven om de petitie in ontvangst te nemen en de actievoerders te woord te staan. 'We bekijken vanmiddag de tekst van de uitnodiging en beslissen dan op wat voor manier er met het actietraject verder wordt gegaan. Als alles positief uitpakt, zouden we de acties op een laag pitje kunnen zetten', laten de actie-coà¶rdinatoren van de bonden weten.

bron:Hout- en Bouwbond CNV