Donderdag was de algemene aandeelhoudersvergadering van Aegon. De jaarrekening werd vastgesteld en het beleid van de onderneming goedgekeurd. Tot slot stelden de aanwezige aandelhouders vast hoeveel van de winst van Aegon als dividend aan de aandeelhouders zal worden uitgekeerd.

Het totale dividend voor het jaar 2004 is vastgesteld op EUR 0,42 per gewoon aandeel van EUR 0,12 nominaal. Rekening houdend met het interim-dividend van EUR 0,21 betekent dit een slotdividend van EUR 0,21 per gewoon aandeel. Dit zal, naar keuze van de aandeel-houder, geheel in contanten of geheel in gewone aandelen worden uitgekeerd. De waarde van het slotdividend in aandelen zal ongeveer 5% hoger zijn dan de waarde van het slot-dividend in contanten. De fractie ter bepaling van het dividend in aandelen wordt bepaald
op basis van de gemiddelde koers van het aandeel AEGON op Euronext Amsterdam tijdens de vijf handelsdagen in de periode van 3 mei 2005 tot en met 9 mei 2005. Het slotdividend wordt betaalbaar gesteld vanaf 17 mei 2005.

bron:Aegon