Kom deze zomer naar het Afrika Museum in Berg en Dal voor een swingende zondagmiddag tijdens het African Spirits Festival. Geniet van de Afro-Caribische Kawina-beat, traditionele Nigeriaanse maskerdansen, Braziliaanse samba en aanstekelijke soukous uit de Dem. Rep. Congo. Het African Spirits Festival is een culturele mix van muziek uit alle windstreken van Afrika en haar diaspora.

Het African Spirits Festival maakt deel uit van de Afrikaanse zomerweken die van 23 juli t/m 28 augustus in het museum plaatsvinden.Tijdens deze zomerweken vinden dagelijks verrassende activiteiten plaats voor bezoekers van alle leeftijden.

Zondag 24 juli
Kara Dara
Het African Spirits Festival gaat van start met Afro-Caribische muziek van de band Kara Dara. Het repertoire bestaat uit eigentijdse composities, gecombineerd met Caribische ritmes uit Suriname, Brazilië, Cuba, de Caraïben en Afrika. Kara Dara treedt op om 14.00 en 15.30 uur.

Zondag 31 juli
Nigerian Cultural Dance Group
De Nigerian Cultural Dance Group toont rituele dansen van de Ibo uit Zuidoost-Nigeria. Spannende taferelen met de wit gesluierde Owu, de rood gemaskerde Odunyonyo en de zwarte Okorosha die geen gezicht en geen ogen heeft. Elke dans heeft een betekenis en kent zijn eigen bewegingen, muziek en maskers. Aanvang: 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

Zondag 7 augustus
Obatalà¡ - Afro-Braziliaanse show & dans
Braziliaanse en Afrikaanse ritmes, prachtige kostuums, tromgeroffel en uitnodigende dans brengen het publiek in de stemming. De dansen laten de vier natuurelementen (kracht, verbondenheid met de aarde, spiritualiteit en energie) van de Braziliaanse Candomblà©-cultuur zien, die sterk is verbonden met de Yoruba-cultuur uit Nigeria. Aanvang: 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

Zondag 14 augustus
The Revival Okapi
Het African Spirits Festival wordt afgesloten met een swingende soukous-middag met The Revival Okapi uit de Dem. Rep. Congo. Soukous is ongetwijfeld de meest aanstekelijke dansmuziek van Afrika. Soukousconcerten kenmerken zich door swingende dansbare ritmes, opzwepende percussie, jagende gitaren en sensuele dans. Aanvang: 14.00 en 15.15 uur.

Woensdag 27 juli, 3 en 10 augustus 2005
Voorstelling ´Water Music'
In deze bijzondere voorstelling neemt Ernesto Arendell (Aruba) het publiek mee op pad langs moerassen, beken, rivieren en woestijnen. Ernesto omschrijft zijn theaterproducties, waarin hij videobeelden en live muziek combineert, als ´klankverhalen'. Geschikt voor alle leeftijden. Aanvang: 14.00 uur.

bron:Africa Museum